Σουβλάκι με λουκανικάκια και μήλο
Υλικά
- 16 μικρά λουκάνικα Νυρεμβέργης
- 1 κύβο βοδινού
- 1 /8 λ. χυμό μήλου
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 μεγάλα μήλα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- αλάτι
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα λουκάνικα, τα σκουπίζετε και τα βάζετε σ’ ένα μπολ. Βράζετε το χυμό μήλου, και τον κύβο με το ξύδι και το ρίχνετε πάνω από τα λουκάνικα. Μαρινάρετε τα λουκάνικα τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να τα ψήσετε μέσα στη σάλτσα αυτή. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στα τέσσερα, τα κουκούτσια και τα κοτσάνια και κόβετε τις φέτες στη μέση οριζόντια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα τέσσερα και μετά πάλι στη μέση οριζόντια. Μετά τα περνάτε μαζί με τα λουκάνικα και τα μήλα στα καλαμάκια. Αλατίζετε τα κρεμμύδια. Αλείφετε τα σουβλάκια με λάδι και τα ψήνετε στη σχάρα ώσπου να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντας τα πολλές φορές. Ρίχνετε στα έτοιμα σουβλάκια αρκετό πιπέρι. Σερβίρετε μαζί χωριάτικο ψωμί και πικάντικη σάλτσα. Επίσης μπορούν να συνοδεύονται από διάφορα λαχανικά ψητά.