Σουβλάκι με λουκάνικο και τυρί
Υλικά
- 250 γραμμάρια τυρί Έμενταλ κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 100 γραμμάρια λεπτές φέτες μπέικον
- 16 μικρά λουκάνικα
- 8 κρεμμυδάκια
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές γλυκού δυόσμος
Εκτέλεση
- Κόβετε το τυρί σε κύβους 2 εκ. και τυλίγετε τον κάθε κύβο σε ένα αντίστοιχο κομμάτι μπέικον. Πλένετε τα λουκάνικα, τα στεγνώνετε και τα χαράζετε σταυρωτά στις άκρες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Τα περνάτε όλα εναλλάξ σε καλαμάκια και τα ψήνετε στη σχάρα. Τ’ αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε ώσπου να ροδοκοκκινίσει το μπέικον και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Τα σερβίρετε σε πιάτο και πασπαλίζετε με μαϊντανό και δυόσμο. Σερβίρετε μαζί χωριάτικο ψωμί, πατάτες ψητές σ’ αλουμινόχαρτο με αρωματικό βούτυρο, αγγουράκια τουρσί, ελιές και πίκλες. Μαζί ταιριάζει η μπύρα.