Σουβλάκι με λουκάνικο
Υλικά
- 1 κιλό λουκάνικα
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα λουκάνικα ανά 3 εκ. Τα βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε το κρασί, το θυμάρι, τα αφήνετε για 15 λεπτά και τα στραγγίζετε. Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε κομμάτια με μέγεθος όσο τα κομμάτια από τα λουκάνικα. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και ξεχωρίζετε τα φύλλα τους. Παίρνετε ένα ξυλάκι για σουβλάκι, περνάτε ένα φύλλο από κρεμμύδι, ένα λουκάνικο, ένα κομμάτι πιπεριά κόκκινη, λουκάνικο, πιπεριά πράσινη, λουκάνικο και τέλος πάλι κρεμμύδι.
- Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε το σουβλάκι σε πιατέλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικό. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 15 και τα σερβίρετε σε πιατέλα.