Σουβλάκι πατάτας
Υλικά
- 400 γραμμάρια μικρές πατάτες
- αλάτι
- κύμινο
- 300 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια
- 200 γραμμάρια μπέικον
- 2 κουταλάκια τσαγιού φύλλα δάφνης
- δυόσμος
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού κύμινο, περ. 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Κόβετε το μπέικον μετά σε λεπτές φέτες και οριζόντια σε λουρίδες φάρδους 4 εκ. Περνάτε τις πατάτες τα φύλλα δάφνης, το μπέικον και τα κρεμμύδια εναλλάξ σε καλαμάκια, ανάμεσα σε κάθε πατάτα και κρεμμύδι βάζετε ένα κομμάτι μπέικον. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ περ. 20 λεπτά, γυρίζοντας τα πολλές φορές. Ενδιάμεσα τα πασπαλίζετε πότε, πότε με αρωματισμένο λάδι με δυόσμο. Τοποθετήστε τα σουβλάκια για να τα ψήσετε σ’ ένα ταψάκι από αλουμινόχαρτο. Ταιριάζουν με κρέας και ψάρι ψητό.