Σουβλάκια χοιρινά με μπέϊκον

Please follow and like us:

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 400 γρ. κρέας χοιρινό ψαχνό, άπαχο
  • 150 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 8 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση
  • 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 16 ελιές πράσινες, γεμιστές
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δάφνη
  • θυμάρι
  • φασκόμηλο
Εκτέλεση
  1. Από την προηγούμενη κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους και τα κρεμμύδια στη μέση και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το λάδι, αφού το αναμείξετε με το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και τη δάφνη. Την επομένη τυλίγετε κάθε κύβο κρέατος με 2 φέτες μπέικον σταυρωτά, βάζοντας και 1 φυλλαράκι φασκόμηλο. Τους περνάτε κατόπιν σε μικρές ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες εναλλάξ με τις γεμιστές ελιές και τις ντομάτες. Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στα κάρβουνα 20' περίπου.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση