ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
Υλικά
- 400 γραμμάρια κρέας χοιρινό ψαχνό, άπαχο
- 150 γραμμάρια μπέικον καπνιστό
- 8 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση
- 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 16 ελιές πράσινες, γεμιστές
- ο χυμός 1 λεμονιού
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δάφνη
- θυμάρι
- φασκόμηλο
Εκτέλεση
- Από την προηγούμενη κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους και τα κρεμμύδια στη μέση και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το λάδι, αφού το αναμείξετε με το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και τη δάφνη. Την επομένη τυλίγετε κάθε κύβο κρέατος με 2 φέτες μπέικον σταυρωτά, βάζοντας και 1 φυλλαράκι φασκόμηλο. Τους περνάτε κατόπιν σε μικρές ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες εναλλάξ με τις γεμιστές ελιές και τις ντομάτες. Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στα κάρβουνα 20′ περίπου.