Σουβλάκια κοτόπουλο με μπέικον
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 16 φέτες μπέικον
- 180 γραμμάρια χαλούμι ή λαδοτύρι κομμένο σε κύβους
- 6 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι, λίγη πάπρικα
- 3–4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη ή ξερό βασιλικό
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε 16 κύβους. Τους ρίχνετε σε μπολ, τους πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και πάπρικα. Τους τηγανίζετε στο λάδι 7′-8′ μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τυλίγετε κάθε κύβο κοτόπουλου με μια φέτα μπέικον και τους περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ με τυρί, πιπεριά και ντοματάκια. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με ρίγανη και βασιλικό. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ 5′-6′ μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να πάρει χρώμα το τυρί.