Σουβλάκια κοτόπουλου με μπέικον
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 300 γραμμάρια φέτες μπέικον
- Αλάτι, πιπέρι
- 300 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- Ξυλάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους, το βάζετε σε μια πιατέλα, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αφήνετε για 1/2 ώρα.
- Κόβετε το τυρί σε κύβους στο μέγεθος που έχετε κόψει το κοτόπουλο. Κόβετε στη μέση το μπέικον, παίρνετε ένα καλαμάκι για σουβλάκια, τυλίγετε ένα κομμάτι κοτόπουλο στο μπέικον και το περνάτε στο καλαμάκι. Περνάτε έπειτα ένα κομμάτι τυρί, κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπέικον και πάλι τυρί.
- Βάζετε το σουβλάκι σε μια πιατέλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ στους 190 βαθμούς πάνω στη σχάρα για 15 λεπτά και σερβίρετε σε πιατέλα.