Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 400 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 300 γραμμάρια μπέικον καπνιστό σε φέτες
  • κόκκινο μαρούλι
  • σγουρό μαρούλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
  • 150 γραμμάρια ζεστό νερό, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο κοτόπουλου
  • 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • φετάκια λεμονιού για το γαρνίρισμα και ανάμεικτη σαλάτα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια αφαιρώντας τις φλούδες και προσέχοντας να μην χαλάσετε το σχήμα τους. Βάζετε τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα, σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Τα αναποδογυρίζετε σε πετσέτα βαμβακερή και τα σκουπίζετε απαλά. Αν τα μανιτάρια είναι κονσέρβας, απλώς τα στραγγίζετε. Πασπαλίζετε τους κύβους του κοτόπουλου με αλατοπίπερο. Τυλίγετε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το μπέικον. Περνάτε σε 8 καλαμάκια εναλλάξ τα τυλιγμένα κυβάκια του κοτόπουλου, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Τα ψήνετε στο γκριλ 25′. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το κρασί, το νερό και τη σάλτσα σόγιας. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό και το ρίχνετε και αυτό στη σάλτσα. Σιγοβράζετε 5′-7′ μέχρις ότου δέσει. Πλένετε τα φύλλα των μαρουλιών και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε πιατέλα στρογγυλή. Σερβίρετε τα σουβλάκια με την ανάμεικτη σαλάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού.
  • Author: Aggela