Σουβλάκια με Αρνί και Αγκινάρες
Υλικά
- 1 κιλό αρνί κομμένο σε κύβους
- 2 κονσέρβες των
- 400 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 300 γραμμάρια μικρά μανιτάρια κομμένα στη μέση
- Ντρέσιγκ Σκόρδου και Βασιλικού:
- 1/2 φλιτζάνια ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
- Σε 8 μεγάλα ξυλάκια περάστε διαδοχικά το αρνί, τις αγκινάρες, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρετε, συνοδεύοντας τα με το Ντρέσινγκ Σκόρδου και Βασιλικού.
- Ντρέσινγκ Σκόρδου και Βασιλικού:
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο, βιδώστε το καπάκι κι
- ανακινήστε δυνατά.
- (Βάλτε τα ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό για
- περίπου 1 ώρα για να μην καούν στο ψήσιμο.)