ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Υλικά
- 2 μέτρια πράσα σε φέτες
- 12 ωμές μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 2 ραπανάκια κομμένα στη μέση
- 1 λεμόνι (το μισό το κόβετε σε φέτες και στύβετε το άλλο μισό)
- 5 κουταλιές σούπας οιστερ σος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στο δυνατό. Περνάτε τις φέτες από τα πράσα σε μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ με τις γαρίδες, τα ραπανάκια και τις φετούλες με το λεμόνι. Σε μπολάκι ανακατεύετε τον χυμό λεμόνι και την οιστερ σος.
- Αλείφετε με το μίγμα τα σουβλάκια. Βάζετε σε ταψάκι και ψήνετε στο γκριλ τα σουβλάκια αλείφοντας τα μερικές φορές με την υπόλοιπη σάλτσα και γυρνώντας τα 1-2 φορές ώσπου να μαλακώσουν τα πράσα και οι γαρίδες να πάρουν ένα ροζ χρώμα χωρίς διαφάνεια. Αυτό (το ψήσιμο) υπολογίστε ότι κρατάει 10-12 λεπτά. Σερβίρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα με φύλλα μαρούλι και φετούλες λεμόνι.
ΣΗΜ. Η οιστερ σος είναι σάλτσα από μύδια και προσθέτει εξωτική γεύση στα ψητά σας θαλασσινά χωρίς να χρησιμοποιείτε αλάτι. Αν, όμως, δεν τη βρείτε, αντικαταστήστε την με 3-4 κουταλιές σούπας λάδι και 1/2 κουταλιές γλυκού αλατοπίπερο.