ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
για 6 άτομα
Υλικά
- 6 φέτες καπνιστό χοιρινό (να έχουν 1,5 εκ. η κάθε φέτα)
- 12 ντοματάκια Κρήτης ή Σαντορίνης
- 1 πράσινη, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα απαλή
- 2 κουταλιές σούπας κρασί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο σε πολύ λεπτό τρίφτη
Εκτέλεση
- Κόβετε ακτινωτά κάθε φέτα καπνιστού χοιρινού σε 6 τριγωνικά κομμάτια. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Περνάτε σε 12 καλαμάκια εναλλάξ τριγωνάκια κρέατος, ντοματάκια και πιπεριάς. Αφήνετε τα σουβλάκια σε ρηχή πιατέλα. Χτυπάτε το λάδι με το κρασί, τη μουστάρδα και το κρεμμύδι και περιχύνετε τα σουβλάκια. Τα γυρνάτε για να πάει η μαρινάδα παντού και τα αφήνετε 2 ώρες. Ψήνετε τα σουβλάκια 5′-6′ στα κάρβουνα.