Βάζετε τα λουκάνικα σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να μαριναριστούν. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15′. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Περνάτε εναλλάξ τις πατάτες και τα λουκάνικα σε ξυλάκια για σουβλάκια. Τα αλείφετε με τη μαρινάδα και τα ψήνετε στο γκριλ για 15′ περίπου, γυρίζοντας τα κατά διαστήματα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάδα και τα πασπαλίζετε με ρίγανη. Σερβίρετε αμέσως και τα συνοδεύετε με σαλάτα μαρούλι.