Σουβλάκια με σαλιγκάρια Ορτενάου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκια με σαλιγκάρια Ορτενάου

Υλικά

  • 4 δωδεκάδες σαλιγκάρια κονσέρβας ή κατεψυγμένα ή φρέσκα καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνια ξηρό κρασί
  • 24 φέτες λεπτό μπέικον
  • 2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • δυόσμος
  • 12 φέτες άσπρο γαλλικό ψωμί
  • 60 γραμμάρια βούτυρο δουλεμένο με πιπέρι και με σκόρδο
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε τα σαλιγκάρια και τ’ αφήνετε όλη τη νύχτα στο κρασί. Την επομένη κόβετε τις φέτες του μπέικον στη μέση και τις απλώνετε στον πάγκο. Ανακατεύετε το σκόρδο, με αλάτι και προσθέτετε τον μαϊντανό-δυόσμο. Αλείφετε με το μίγμα το μπέικον και τυλίγετε με κάθε φέτα από ένα σαλιγκάρι. Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο σκόρδου και τις κόβετε στα τέσσερα. Πλένετε με ζεστό νερό τα λεμόνια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε 10 λεπτές φέτες. Κόβετε πάλι στη μέση τις φέτες και περνάτε εναλλάξ σε 4 καλαμάκια. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ, ώσπου να ξεροψηθεί το μπέικον ή στη φωτιά, και τα σερβίρετε αμέσως.
  2. Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε στο κρασί, μέσα στο οποίο έγιναν τα σαλιγκάρια, 3/4 φλιτζάνια κρεμ-φρες και να το βράσετε ώσπου να πήξει. Μετά προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και φρέσκα αρωματικά χόρτα εποχής και ρίγανη. Προσθέτετε επίσης αλάτι. Σερβίρετε μαζί ένα ξηρό άσπρο κρασί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply