Σουβλάκια με τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκια με τυρί

Υλικά

  • 2 κομμάτια τυρί μοτσαρέλα ή φέτα σκληρή
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • πιπέρι καγιέν
  • 8 μικρές ντομάτες
  • 8 μικρά κρεμμύδια
  • Δυόσμος ξερός
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι με σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε το τυρί, το κόβετε περ. 2 εκ. Κόβετε τις φέτες του ζαμπόν έτσι ώστε σε κάθε κομμάτι να μπορείτε να τυλίξετε ένα κύβο τυριού. Πασπαλίζετε το ζαμπόν με πιπέρι καγιέν, μετά τυλίγετε μέσα το τυρί. Πλένετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Τα περνάτε όλα σε καλαμάκια. Ραντίζετε με δυόσμο και αλατίζετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Αλείφετε τα σουβλάκια με σκόρδο και λάδι και τ’ αφήνετε περ. 30 λεπτά. Μετά τα ψήνετε στη σχάρα ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα κρεμμύδια Σερβίρετε μαζί χωριάτικο χωμί και χωριάτικη σαλάτα με πιπεριά, αγγούρι ελιές, ντομάτες και φύλλα μαρουλιού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply