Σουβλάκια θαλασσινών με άγριο ρύζι

Please follow and like us:

Σουβλάκια θαλασσινών με άγριο ρύζι
για 4 μερίδες:
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 500 γραμμάρια γαρίδες No 4
  • 500 γραμμάρια φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ανάμεικτο βρασμένο μπασμάτι και άγριο ρύζι
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ξεπαγώνουμε από πριν το ψάρι. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο του ψαριού. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί, το μαϊντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ. Αλατίζετε και μαρινάρετε τις γαρίδες και το ψάρι αφήνοντας τα σκεπασμένα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Περνάτε σε καλαμάκια για σουβλάκια τις γαρίδες και τα κομμάτια του ψαριού και τα ψήνετε στο γκριλ. Σερβίρετε τα σουβλάκια θαλασσινών με το ρύζι.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση