Σουβλάκια θαλασσινών με άγριο ρύζι
για 4 μερίδες:
Υλικά
- 500 γραμμάρια γαρίδες No 4
- 500 γραμμάρια φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
- 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ανάμεικτο βρασμένο μπασμάτι και άγριο ρύζι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε από πριν το ψάρι. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο του ψαριού. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί, το μαϊντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ. Αλατίζετε και μαρινάρετε τις γαρίδες και το ψάρι αφήνοντας τα σκεπασμένα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Περνάτε σε καλαμάκια για σουβλάκια τις γαρίδες και τα κομμάτια του ψαριού και τα ψήνετε στο γκριλ. Σερβίρετε τα σουβλάκια θαλασσινών με το ρύζι.