Σπάλα χοιρινή γεμιστή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπάλα χοιρινή γεμιστή

Υλικά

  • 1 σπάλα χοιρινή χωρίς το κόκαλο
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν καπνιστό
  • 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κουταλιές σούπας λάδι
  • 23 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο
  • 1 φλυτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το ανακατεύετε με τον μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Απλώνετε αυτό το μείγμα πάνω στο κρέας, το αλατοπιπερώνετε, το τυλίγετε και το δένετε με ένα σπόγγο. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το καρότο και το ζεστό νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 30-35 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply