Σπάλα χοιρινή γεμιστή
Υλικά
- 1 σπάλα χοιρινή χωρίς το κόκαλο
- 150 γραμμάρια ζαμπόν καπνιστό
- 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 5 κουταλιές σούπας λάδι
- 2–3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το ανακατεύετε με τον μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Απλώνετε αυτό το μείγμα πάνω στο κρέας, το αλατοπιπερώνετε, το τυλίγετε και το δένετε με ένα σπόγγο. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το καρότο και το ζεστό νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 30-35 λεπτά.