Σπάλα με αρακά
Υλικά
- 1–1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
- 4 φέτες ζαμπόν
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού, κρασί άσπρο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μάτσο άνηθο
- Αφαιρείτε το κόκαλο από το κρέας, απλώνετε τις φέτες ζαμπόν επάνω του, το αλατοπιπερώνετε, το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας ωσότου ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το νερό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 25 λεπτά.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα προσθέτετε στη χύτρα μαζί με τον αρακά. Κλείνετε ξανά τη χύτρα και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί, για άλλα 5 λεπτά.