Σπανάκι-ρόκα με ψητό κατσικίσιο τυρί
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 4 φέτες ψωμί
- 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- ½ φλιτς. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 1 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
- ελαιόλαδο
- ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ανάβετε το φούρνο στο γκριλ στους 240°C. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε 4 φέτες. Βάζετε σε κάθε φέτα ψωμιού από μία φέτα τυρί, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό (κρατάτε τον υπόλοιπο για τη σαλάτα) και τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Ξεπλένετε και στραγγίζετε τη ρόκα. Την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ με το σπανάκι. Προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο, την καρυδόψιχα, λίγο αλάτι και τον ξερό βασιλικό που περίσσεψε. Μοιράζετε τη σαλάτα στα πιάτα και βάζετε σε κάθε πιάτο μία ψημένη φέτα ψωμιού με το κατσικίσιο τυρί. Αν δεν σας αρέσει ο βασιλικός, αντικαταστήστε με άλλο μυρωδικό ή πασαλείψτε το.