Σπανακόπιτα με αυγά
Υλικά
- φύλλο σπιτικό (βλ. ζύμη για φύλλο σπιτικό)
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 6 έως 7 αυγά
- βούτυρο
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 125 γραμμάρια κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το φύλλο όπως περιγράφεται στη συνταγή «Ζύμη για φύλλο σπιτικό». Καθαρίζετε το σπανάκι και το ζεματάτε. Το στραγγίζετε καλά, το κόβετε και το σοτάρετε με βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Απλώνετε το μίγμα ανάμεσα στα δύο φύλλα. Χαράζετε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια, την αλείφετε με βούτυρο και την ψήνετε σε φούρνο επί μισή περίπου ώρα.