Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο. Προσθέστε το ρύζι και ανακατώστε να λαδωθεί καλά. Ρίξτε το νερό και σιγοβράστε το, καλά σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το σπανάκι και πλύντε το καλά. Σιγοβράστε το σκεπασμένο μερικά λεπτά, ώσπου να μαραθεί, και στραγγιστέ το. Ανακατώστε σπανάκι, χυμό λεμονιού, ρύζι και μαϊντανό. Προσθέστε πιπέρι.