Σπανακόρυζο
Χρόνος: 5 λεπτά
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- χυμό λεμονιού
- 1 φλυτζάνι ρύζι σούπας
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε σε βραστό νερό, το στραγγίζετε αμέσως και το κόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ρύζι, το σπανάκι, τον άνηθο, τον κύβο, το λεμόνι και το νερό.
- Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το σπανακόρυζο για 5 λεπτά.
ΣΗΜ: Το πρασόρυζο γίνεται με τον ίδιο τρόπο.