Σπανακοσαλάτα με πατάτες
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γραμμάρια ζεματισμένα φύλλα από σπανάκι ή 250 κατεψυγμένο
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- λεμόνι (προαιρετικά.)
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και βραστέ τις πατάτες. Αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και κόψτε τις σε κύβους. Χονδροκόψτε τα φύλλα από το σπανάκι και ανακατέψτε τα με την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το αλάτι και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη σερβίρετε. Γίνεται εξίσου νόστιμη και με φρέσκο και με κατεψυγμένο σπανάκι.