Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι Μπολονέζ

Υλικά

  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 6 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 425 γραμμάρια πολτός ντομάτας σε κονσέρβα
  • 1/3 φλιτζάνια πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 500 γρ, σπαγγέτι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώοουν και προσθέστε τον κιμά. Μόλις ροδίσει ρίξτε τις ντομάτες, τον πολτό, τον πελτέ, το ζωμό, το κρασί και τη ζάχαρη.
  2. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 30 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και προσθέστε το βασιλικό και το μαϊντανό.
  3. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα. Σερβίρετε, περιχύνοντας τα με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela