Σπαγγέτι φούρνου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι φούρνου

Υλικά

  • 350 γραμμάρια σπαγγέτι ή βερμιτσέλι
  • 400 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 100 γραμμάρια προσούτο
  • 2 αυγά
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 80 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα σπαγγέτι «αλ ντέντε», στραγγιστέ τα και περιχύστε τα με 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο. Βάλτε τα μισά σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ρίξτε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και το προσούτο σε λωρίδες. Βουτήξτε τα υπόλοιπα μακαρόνια σε μείγμα από τα χτυπημένα αυγά, 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τα στο πυρέξ.
  2. Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά, σκορπίστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ψήστε τα μακαρόνια για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C.
  3. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply