Σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό
για 4 μερίδες
- Total Time: 13 minutes
- Yield: 4
Υλικά
- 1 πακέτο λεπτό σπαγγέτι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
- 1 ½ φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε νερό στο βραστήρα, το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια το αλατίζετε και βράζετε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά.
- Όσο βράζει το σπαγγέτι, πολτοποιείτε τις σκελίδες του σκόρδου στην ειδική πρέσα ή τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο με 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτετε τις καυτερές πιπεριές και το μαϊντανό.
- Αφήνετε σε δυνατή φωτιά 1 -2 λεπτά και ρίχνετε το σπαγγέτι και την παρμεζάνα.
- Αλατίζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 8 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική