Σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό

για 4 μερίδες

  • Total Time: 13 minutes
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 πακέτο λεπτό σπαγγέτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 ½ φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε νερό στο βραστήρα, το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια το αλατίζετε και βράζετε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά.
  2. Όσο βράζει το σπαγγέτι, πολτοποιείτε τις σκελίδες του σκόρδου στην ειδική πρέσα ή τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
  3. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο με 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τις καυτερές πιπεριές και το μαϊντανό.
  5. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά 1 -2 λεπτά και ρίχνετε το σπαγγέτι και την παρμεζάνα.
  6. Αλατίζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 8 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply