Σπαγγέτι με φρέσκο σολομό και μπρόκολο
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γραμμάρια) σπαγγέτι
- 400 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού
- 1 μπουκετάκι μπρόκολο (περίπου 200 γραμμάρια)
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι βότκα
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, ξεπλύντε τα και ρίξτε τα σε αλατισμένο νερό που Βράζει για 2-3 λεπτά και στραγγιστέ. Κόψτε το φιλέτο του σολομού σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, τα κομμάτια του σολομού και το ξύσμα του λεμονιού.
- Αλατίστε, σβήστε με τη βότκα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βρασμένο μπρόκολο και τον άνηθο. Αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρει βράση.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα, ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.