Σπαγγέτι με κεφτέδες
Υλικά
- 500 γραμμάριασπαγγέτι
Για την σάλτσα:
- 1 κουταλιές γλυκού λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
- 425 γραμμάρια τοματάκια
- 4 κουτάλια πελτέ τομάτας
- 1 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ζωμό σε σκόνη
Για τους κεφτέδες:
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνια φρυγανιά
- 400 γραμμάρια κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτάλι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κουτάλι φρέσκο μαϊντανό
- μια πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1/4 μικρού κουταλιού ρίγανη
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ζωμό σε σκόνη
- 4 κουτάλια λάδι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το ώσπου να μαλακώσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράστε για 20 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Για να φτιάξετε τους Κεφτέδες:
- Βάλτε το γάλα στη φρυγανιά και αφήστε το για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τη μουσκεμένη φρυγανιά με τα υπόλοιπα υλικά των κεφτέδων. Πλάστε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους σε 3 κουτάλια καυτό λάδι. Βάλτε τους στη σάλτσα και σιγοβράστε τους για 15 λεπτά. Βγάλτε το φύλλο της δάφνης. Βάλτε να βράσει νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Ρίξτε τα σπαγγέτι και βράστε τα για 10-12 λεπτά. Στραγγίστε τα. Βάλτε τους κεφτέδες και τη σάλτσα στα σπαγγέτι και σερβίρετε τα με τριμμένη παρμεζάνα.