Σπαγγέτι με Ψημένα Λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι με Ψημένα Λαχανικά

Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές
  • 2 μέτριες κίτρινες πιπεριές
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα σε κομματάκια
  • 250 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
  • 200 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1/2 φλιτζάνια πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι. Αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά και προσθέστε το σκόρδο. Στη συνέχεια, στραγγιστέ το και πετάξτε το σκόρδο. Στο μεταξύ, κόψτε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τα σπόρια. Ψήστε τες στο γκριλ ή σε πολύ δυνατό φούρνο, με τη φλούδα προς τα πάνω, μέχρι να μαυρίσουν, Σκεπάστε τες με μια διάφανη μεμβράνη για 5 λεπτά και μετά ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σ’ ένα μικρό ταψάκι βάλτε τη γλυκοπατάτα με μια κουταλιές σούπας από το λάδι, στο οποίο σοτάρατε το σκόρδο, και ψήστε τη σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τις ελιές και άλλη μια κουταλιές σούπας λάδι, ανακατώστε καλά και ψήστε τα για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια,
  3. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
  4. Πριν σερβίρετε, βάλτε τα ζυμαρικά σ’ ένα μπολ και αναμείξτε τα με τις πιπεριές, το μείγμα γλυκοπατάτας, το μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης