Σπαγγέτι με θαλασσινά: αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπαγγέτι με θαλασσινά: με αυθεντική ιταλική συνταγή

Απολαύστε αυτήν την αυθεντική ιταλική συνταγή για Σπαγγέτι με θαλασσινά που συνδυάζει τη ντελικάτη γεύση των θαλασσινών με τη φρεσκάδα του βασιλικού. Buon Appetito!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι με θαλασσινά

Άλλη μια αυθεντική ιταλική συνταγή για σπαγγέτι με θαλασσινά. Ιδιαίτερα γευστική συνταγή για καλοφαγάδες του είδους. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε νοστιμιές σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 2 καλαμαράκια
  • 10 μύδια
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις γαρίδες για 3 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Κρατάτε το ζωμό, τις καθαρίζετε, αφαιρώντας το εντεράκι τους με μια οδοντογλυφίδα, και τις βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα σοτάρετε λίγο σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας λάδι και τα βάζετε σε μπολ.
  3. Τρίβετε τα μύδια με βουρτσάκι και τα πλένετε καλά.
  4. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες,λίγο ζωμό από τις γαρίδες, τη δάφνη με το μαϊντανό δεμένα σε ματσάκι και τα σιγοβράζετε για ½ ώρα. Ρίχνετε τα μύδια, λίγο αλάτι και τα βράζετε για 3 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
  5. Προσθέτετε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια και συνεχίζετε το βράσιμο, ώσπου να μείνουν με λίγη σάλτσα. Αφαιρείτε το ματσάκι με τα μυρωδικά. Βράζετε σε κατσαρόλα νερό, προσθέτετε λίγο αλάτι και το σπαγγέτι. Το βράζετε αλ ντέντε και το σουρώνετε.
  6. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύετε, σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης