σπαγγέτι Μιλάνο
Υλικά
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 3–4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλυτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του λικέρ κρασί
- 2–3 ντομάτες, περασμένες από το μύλο ή 400 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1 φλυτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Βράζετε το σπαγγέτι για 5 λεπτά στη χύτρα και το στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το κρασί, το ζαμπόν και τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει ώσπου να πήξει. Σερβίρετε το σπαγγέτι μ’ αυτή τη σάλτσα, πασπαλισμένο με τα τυριά.