Σπαγγέτι oλικήs αλέσεως με δροσερή σάλτσα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι oλικήs αλέσεως με δροσερή σάλτσα

για 4 μερίδες

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γραμμάρια) σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν για 30 λεπτά. Ξεπλένετε την κάππαρη από την άλμη της και την ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε το σκόρδο. Ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ντομάτες με την κάπαρη, το μαϊντανό, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τη δροσερή σάλτσα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply