Σπαγγέτι Πουτανέσκα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι Πουτανέσκα

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 4 αντσούγιες κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια μαύρες ελιές, χωρίς τα κουκούτσια,κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
  • 1/3 φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 375 γραμμάρια σπαγγέτι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, Προσθέστε τις πιπερίτσες, τις αντσούγιες, τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη. Αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό.
  2. Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν, Στραγγίστε τα και ανακατώστε τα με τη μισή ποσότητα της σάλτσας.
  3. Σερβίρετε περιχύνοντας τα με την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης