Σπαγγέτι Πουτανέσκα

Please follow and like us:

Σπαγγέτι Πουτανέσκα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 4 αντσούγιες κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς τα κουκούτσια,κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
  • ⅓ φλιτζ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 375 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, Προσθέστε τις πιπερίτσες, τις αντσούγιες, τις ντομάτες, το ζωμό και τη ζάχαρη. Αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό.
  2. Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν, Στραγγίστε τα και ανακατώστε τα με τη μισή ποσότητα της σάλτσας.
  3. Σερβίρετε περιχύνοντας τα με την υπόλοιπη σάλτσα.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση