Σπαγγετίνη με θαλασσινά και ψάρι
Υλικά
- 400 γραμμάρια Σπαγγετίνη
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια καθαρισμένα καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τα πλοκάμια
- 350 γραμμάρια πεσκανδρίτσα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολύ λεπτοκομμένες
- 1/2 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 18 ωμές γαρίδες με το κέλυφος τους
- 12 μύδια χωρίς το όστρακο τους
- 1,7 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού
Για το γαρνίρισμα
- 5 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρόκα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε την πεσκανδρίτσα και τα καλαμάρια για 5′. Ανακατεύετε το σκόρδο, την ντομάτα, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαγειρεύετε για 5′. προσθέτετε τις γαρίδες, τα μύδια και σιγοβράζετε για 5′-6′. Ετοιμάζετε τη σπαγγετίνη σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού κρατώντας ένα φλιτζάνια από το ζωμό. προσθέτετε το ζωμό και τη σπαγγετίνη στα θαλασσινά και ανακατεύετε. Σερβίρετε γαρνίροντας με την ψιλοκομμένη ρόκα.