Σπιτικά παξιμαδάκια
16-18 παξιμαδάκια Φούρνος Ηλεκτρικός: 150-180 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 1-2 (προθερμασμένος)
Υλικά
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια σπασμένο σιτάρι
- 3 κοφτό κουταλάκια αλάτι
- 40 γραμμάρια βούτυρο ψιλοκομμένο
- 250ml βραστό νερό
- κολοκυθόσπορος
- ηλιόσπορος
- σουσάμι
- παπαρουνόσπορος
- λιναρόσπορος
Εκτέλεση
- Ανακατώστε σε λεκανάκι το αλεύρι και το σιτάρι και ανακατώστε με το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο. Προσθέστε το νερό λίγο λίγο και ζυμώστε σε σφιχτή ζύμη με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ. Σκεπάστε τη ζύμη και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει. Ζυμώστε ξανά πολύ καλά τη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε 16-18 κομμάτια, ανοίξτε τα να γίνουν λεπτά και βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο νερό και πασπαλίστε με διάφορους σπόρους. Βάλτε τα στο φούρνο,
Συμβουλή
- Τα παξιμαδάκια πρέπει μόνο να στεγνώσουν και όχι να σκουρύνουν,
- Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 45 λεπτά, χωρίς το χρόνο κρυώματος Χρόνος ψησίματος: περίπου 15 λεπτά