Σταφιδόπιτα

Σταφιδόπιτα – μια πολύ νόστιμη πρόταση για όλους

Η συνταγή για σταφιδόπιτα που σας προτείνουμε δεν κρίνεται ιδιαίτερα εύκολη. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας σίγουρα θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σταφιδόπιτα

  • Total Time: 75 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνια τον τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
  • 2 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας κανέλα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες που τις αφήνετε 3 λεπτά μέσα στο κονιάκ για να φουσκώσουν.
  2. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιόμορφο και αφράτο.
  3. Στο τέλος προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ανακατεύετε με σπάτουλα.
  4. Απλώνετε το μείγμα σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  5. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, 1 ώρα.
  6. Μόλις ψηθεί η σταφιδόπιτα τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει κατόπιν την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αν θέλετε πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
  7. Αν θέλετε η πίτα σας να γίνει πιο αφράτη, αφαιρείτε τη σόδα και βάζετε 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης