Η συνταγή για σταφιδόπιτα που σας προτείνουμε δεν κρίνεται ιδιαίτερα εύκολη. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας σίγουρα θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία!
PrintΣταφιδόπιτα
- Total Time: 75 mins
- Yield: 12
Υλικά
- 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνια τον τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
- 2 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- 2 αυγά
- 1 κουταλιές σούπας κανέλα
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού σόδα
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες που τις αφήνετε 3 λεπτά μέσα στο κονιάκ για να φουσκώσουν.
- Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιόμορφο και αφράτο.
- Στο τέλος προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ανακατεύετε με σπάτουλα.
- Απλώνετε το μείγμα σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, 1 ώρα.
- Μόλις ψηθεί η σταφιδόπιτα τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει κατόπιν την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αν θέλετε πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
- Αν θέλετε η πίτα σας να γίνει πιο αφράτη, αφαιρείτε τη σόδα και βάζετε 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 60 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική