Σταφιδωτά λαδερά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σταφιδωτά λαδερά

Υλικά

  • 1/2 κιλό λάδι
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού διάφορα ποτά
  • μισό ποτήρι του νερού πορτοκαλόζουμο
  • μισό ποτήρι του νερού αλισίβα
  • χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 250 γραμμάρια αλεύρι σιταρίσιο
  • 250 γραμμάρια φαρίνα κόκκινη
  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα
  • κανέλα
  • γαρίφαλο
  • σταφίδες περασμένες στο μύλο με φλούδες λεμονιού
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, τα ποτά, το πορτοκαλόζουμο,την αλισίβα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε μισή ώρα. Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού και σιγά σιγά τα αλεύρια και τα ζυμώνουμε να γίνουν μια ζύμη μέτρια. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ μαλακιά προσθέτουμε αλεύρι. Περνάμε τις σταφίδες στο μούλτι μαζί με φλούδες λεμονιού. Με το ζυμάρι ανοίγουμε πιτούλες. Τις κόβουμε με ένα ποτήρι για να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε στη μέση λίγη σταφίδα αλεσμένη και τις κλείνουμε δίνοντας το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα σταφιδωτά μας. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρώγονται σκέτα ή με σιρόπι (μισό ποτήρι μέλι, 1 ζάχαρη, 1 νερό).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply