Στιφάδο με μελιτζάνες
Υλικά
- 5 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 ξύλο κανέλας
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι για 1/2 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά. Ρίχνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας λάδι, ανακατεύετε και τις ψήνετε στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν λίγο. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, την κανέλα, τις μελιτζάνες,αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα.
- Αν θέλετε το στιφάδο πιο ελαφρύ, μπορείτε να μη σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, αλλά να τα βάλετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί.