Στιφάδο σφραγιστό
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψαχνό
- 1 ποτήρι κρασί μαύρο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- δάφνη
- πιπέρι
- αλάτι
- λίγο ζυμάρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κοκκάρι και το βάζουμε σε νερό, να φύγει η σπιρτάδα του. Παίρνουμε μια κατσαρόλα που να εφαρμόζει καλά το καπάκι της. Βάζουμε μέσα το κρέας και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, το νερό, την δάφνη και το μαύρο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αλείφουμε με ζυμάρι γύρω γύρω, με τρόπο που να μην εξατμίζεται. Αυτό επαναλαμβάνουμε κατά την βράση, για να μην χάνει τον ατμό. Αφού βράσει το φαγητό για 30′ χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να δέσει η σάλτσα. Το κατεβάζουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.