Στιφάδο απλό και εύκολο
Χρόνος: 30-35 λεπτά
Υλικά
- 1–1 1/2 κιλό βοδινό σε μερίδες
- 1–1 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά, στιφάδου
- 1/2 φλυτζάνι βούτυρο ή λάδι
- 1 φύλλο δάφνης
- μερικούς κόκκους πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
- 2–3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1 κύβο κρέατος
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε καλά το κρέας, ωσότου ροδίσει. Βγάζετε το κρέας από τη χύτρα και το διατηρείτε ζεστό. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε και τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε από τη χύτρα. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν μια βράση, βάζετε στη χύτρα το κρέας. Μαγειρεύετε το κρέας για 25-30 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για άλλα 5 λεπτά.