Στριφτάρια αλμυρά
Υλικά
- 1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού κοφτό αλάτι
- 3/4 φλιτζάνια βούτυρο
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας γάλα
- αλάτι, κοκκινοπίπερο
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε τα τυριά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνια τσαγιού από το τυρί, ανακατεύετε το μίγμα και ρίχνετε το ένα αυγό (καλά χτυπημένο) και το γάλα. Μαζεύετε και ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ή και περισσότερες ώρες. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2/3 περίπου του εκατοστού. Το κόβετε σε λουρίδες μήκους 10 εκατοστών και φάρδους 1 1/2 εκατοστού. Τις πλάθετε σε κορδόνια, τα οποία διπλώνετε στα δύο σαν πλεξούδα. Βάζετε τα στριφτάρια σε ταψί και τα αλείφετε με αυγό. Τα πασπαλίζετε με λίγο κοκκινοπίπερο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 περίπου λεπτά.