Στριφτοπιτάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Στριφτοπιτάκια

για 24-30 κομμάτια:

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 25 άνθη κολοκυθιών, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο, χοντροτριμμένο
  • 300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ½ φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουταλιές γλυκού νερό

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα άνθη και τα σοτάρετε μαζί με το τριμμένο κολοκυθάκι στο λάδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι. Αναμιγνύετε τα τυριά, τον άνηθο και το αυγό με το κολοκυθάκι και τα άνθη. Κόβετε τα φύλλα στη μέση κατά μήκος και τα στοιβάζετε σκεπασμένα με μια υγρή πετσέτα για να μη στεγνώσουν όσο δουλεύετε. Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με λίγο λάδι. Στρώνετε μια ποσότητα γέμισης όσο ένα γεμάτο κουταλιές γλυκού γλυκού κατά μήκος στην κάτω άκρη. αφήνοντας λίγη απόσταση από τις πλαϊνές άκρες. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα και μετά το διπλώνετε με φορά προς τα μέσα, ώστε να πάρει σχήμα σαλιγκαριού. Τοποθετείτε τα στριφτοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφετε με κρόκο αβγού και τα ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply