Καθαρίζετε τα λαχανικά (καρότα, μανιτάρια) και αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες. Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια και σε ροδέλες ή κυβάκια τα καρότα. Βάζετε τα λαχανικά σε μια λεκάνη που περιέχει κρύο νερό και το χυμό του λεμονιού. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το λάδι και σοτάρετε τις αγκινάρες (αφού τις στραγγίσετε και τις κόψετε σε μικρά κομματάκια). Προσθέτετε τα καρότα και τα μανιτάρια στραγγισμένα, και συνεχίζετε το σοτάρισμα 6′-7′, ακόμη. Αλατοπιπερώστε, ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε 15′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει βάζετε το τυρί τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κομματάκια και τα φουντούκια. Πασπαλίζετε τη γέμιση με φρυγανιά και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180’-190’. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και απλώνετε το μείγμα με τις αγκινάρες και τα μανιτάρια. Τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε το στρούντελ με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και το ψήνετε 40′ περίπου, μέχρις ότου ροδίσει.