Στρούντελ με μπρόκολο και κουνουπίδι

Στρούντελ με μπρόκολο και κουνουπίδι: ένα νόστιμο σνακ

Στρούντελ με μπρόκολο και κουνουπίδι: Ένα φαγητό που συνδυάζει την πρακτικότητα με την αυθεντική γεύση.

Το στρούντελ με μπρόκολο και κουνουπίδι είναι μια γνήσια γερμανική συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση των υλικών με τον αρωματικό χαρακτήρα της ζύμης για στρούντελ. Ένα φαγητό που συνδυάζει την πρακτικότητα με την αυθεντική γεύση.

Η προετοιμασία αρχίζει με το βράσιμο του μπρόκολου και του κουνουπιδιού, που στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, προετοιμάζετε ένα μείγμα με τα ϔλιά, το κουκουνάρι, τις λιαστές ντοματούλες, την κάππαρη, τα τυριά και το λάδι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Έπειτα, ανοίγετε τη ζύμη για στρούντελ και απλώνετε το μείγμα πάνω σε αυτήν. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετείτε το στρούντελ σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.

Μετά από την προθέρμανση του φούρνου στους 190 βαθμούς, αλείφετε το στρούντελ με τον κρόκο του αυγού που έχετε χτυπήσει με λίγο νερό. Το ψήνετε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει όμορφο χρώμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο φαγητό με λίγες θερμίδες, που μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε φέτες. Ένα πλούσιο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κριτές και θα σας ταξιδέψει με τις γεύσεις της Γερμανίας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Στρούντελ με μπρόκολο και κουνουπίδι

Μια γερμανική συνταγή για στρούντελ με μπρόκολο και κουνουπίδι. Εσείς φτιάξτε την ακολουθώντας τις οδηγίες μας και χαρίστε την γεύση του σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 75 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 δόση ζύμης για στρούντελ (βλέπε ζύμες, ψωμιά)
  • 300 γραμμάρια μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 400 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολου
  • 100 γραμμάρια ελιές πράσινες και μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 60 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 50 γραμμάρια λιαστές ντοματούλες, στραγγισμένες
  • 130 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 60 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιές γλυκού κάπαρη στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεματάτε τα μπουκετάκια μπρόκολου και κουνουπιδιού 4,’ σε καυτό, αλατισμένο νερό, και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ και τ’ αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε στο μπολ τις ελιές, το κουκουνάρι, τις λιαστές ντοματούλες ψιλοκομμένες, την κάππαρη, τα τυριά και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ανοίγετε σε φύλλο την ζύμη για στρούντελ και απλώνετε σε μια στρώση το μείγμα με το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε ταψί, ελαφρά βουτυρωμένο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190’ και αλείφετε το στρούντελ με τον κρόκο του αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό. Το ψήνετε 50′ μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε το στρούντελ ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε φέτες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 55 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γερμανική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 318,1
  • Sodium: 691 mg
  • Fat: 11 gr
  • Carbohydrates: 50 gr
  • Protein: 5 gr
  • Cholesterol: 12 mg

Keywords: Strudel, Στουντελ, κουνουπίδι, μπρόκολο,

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης