Στρούντελ με κολοκύθα και πατάτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

για 8 άτομα

Υλικά

  • 1 δόση ζύμης για στρούντελ (βλέπε ζύμες, ψωμιά)
  • 300 γραμμάρια σάρκα κίτρινης κολοκύθας (χωρίς σπόρους και φλούδα)
  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • 400 γραμμάρια πράσινο λάχανο
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 160 γραμμάρια γκοργκοντζόλα σε κομματάκια
  • 60 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 12 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις πλένετε πολύ καλά. Κόβετε σε φετάκια την σάρκα της κολοκύθας. Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές σούπας από το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο με το δεντρολίβανο. Προσθέτετε τις πατάτες και κατόπιν την κολοκύθα. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά 10′-15′, ανακατεύοντας προσεκτικά. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Κατόπιν ρίχνετε το λάχανο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5′-6′. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190’. Απλώνετε πάνω στη ζύμη εναλλάξ τα μείγματα με την πατάτα και το πράσινο λάχανο. Αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε ανάμεσα τα κομματάκια της γκοργκοντζόλας και τα καρύδια. Τυλίγετε σε ρολό και μεταφέρετε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί. Το αλείφετε με αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνετε 35′-40′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης