Στρούντελ με μήλα
Μερίδες 6 Ετοιμο σε 1 ώρα Θερμίδες 170
Υλικά
- 400 γραμμάρια μήλα ψιλοκομμένα
- 50 γραμμάρια κερασάκια γλασέ
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανελογαρίφαλα σε σκόνη
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 6 φύλλα κρούστας
- Λίγο ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια μέλι
- Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύετε σε μπολ τα μήλα, τα κερασάκια, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Απλώνετε 3 φύλλα κρούστας σε λαδωμένο ταψί αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε τα υπόλοιπα με πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραθούν.
- Απλώνετε τη μισή γέμιση με τα μήλα αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω – γύρω στις άκρες. Διπλώνετε προς τα μέσα τις δυο άκρες και τυλίγετε σε ρολό. Το γυρίζετε άλλη μία φορά, ώστε οι άκρες να πάνε προς τα κάτω. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα κρούστας και την υπόλοιπη γέμιση.
- Αλείφετε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνετε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Ζεσταίνετε το μέλι σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνετε το στρούντελ, αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
- Στη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί για κερασάκια γλασέ, σταφίδες και να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια.