Καθαρίζετε το ρεπάνι και το κόβετε σε φετάκια. Το βάζετε σε λεκάνη που περιέχει νερό και το χυμό λεμονιού. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το μισό σκόρδο, το ρεπάνι και τα καρότα 5′-6′. Προσθέτετε το μαϊντανό και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′-3′. Ζεματάτε το σπανάκι 3′-4′ και το στραγγίζετε καλά. Μόλις κρυώσει το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι με το υπόλοιπο σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε τις σταφίδες, τα φιστίκια χοντροκομμένα και την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και απλώνετε το μείγμα με τα καρότα πρώτα και κατόπιν το μείγμα με το σπανάκι. Σκορπίζετε τα φετάκια του τυριού και τυλίγετε σε ρολό. Μεταφέρετε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί και το αλείφετε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνετε 45′-50′.