Σύκο γλυκό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σύκο γλυκό

Υλικά

  • 1/2 κιλό σύκα, άγουρα μικρά
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα σύκα, κόβετε το κοτσάνι τους, τα βάζετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε αρκετό νερό. Τα αφήνετε για 5 ώρες, τα ξεπλένετε καλά και τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό για 15 λεπτά, αλλάζοντας το νερό τέσσερις φορές. Τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε πετσέτα για να φύγει όλο το νερό τους. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι, ρίχνετε τα σύκα και τα αφήνετε για 24 ώρες. Κατόπιν βράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Όταν κρυώσει, το βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply