Συκωτάκια τηγανητά με γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Συκωτάκια τηγανητά με γιαούρτι

Υλικά

  • 750 γραμμάρια συκωτάκια αρνίσια
  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο κύμινο και λίγο κουρκουμά
  • 20 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
  • 150 γραμμάρια κους κους ή πλιγούρι βρασμένο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε μια κουταλιές σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κύμινο και τον κουρκουμά. Προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε 3′. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε μία κουταλιές σούπας νερό και το ρίχνετε στο μείγμα με τις ντομάτες μαζί με το γιαούρτι. Συνεχίζετε το βράσιμο 15′. Στο βρασμένο πλιγούρι ή κους κους προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε τα συκωτάκια και τα αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και τα τηγανίζετε. Σερβίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το πλιγούρι ή το κους κους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης